Tržiště farmářů, řemeslníků, bohaté občerstvení, prodej českých špekáčků na opékání, soutěže a živá hudba. Přijďte se pobavit i s dětmi k břevnovskému klášteru. Vstup zdarma.
Jaroslav Duffek
Představí produkci českých a moravských minipivovarů. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost ochutnat výrobky od dvaceti vybraných minipivovarů z celé ČR.
Ve středu 1. května 2024 se uskuteční u Břevnovského kláštera v Praze 6 – Břevnov devátý ročník akce
První Pivní Máj
Představí produkci českých a moravských minipivovarů.
Návštěvníci mají jedinečnou příležitost ochutnat výrobky od dvaceti vybraných minipivovarů z celé ČR.
Ossegg, MadCat brewery, Pacov, Lednice, Obora, Čestmír, Pecký, Podlesí, Zlatá kráva, Lončák, Matuška, Padochov, Klenot, Raven, Falkenštejn, Maxmilián, Cvikov, Olešná, Břevnovský klášterní, Herold.
Celkem bude na čepu ca 80 druhů piv.
Chcete vědět vše jako první, sledujte nás na Facebooku:
https://www.facebook.com/První-Pivní-Máj-867889953272267/
Jaroslav Duffek
Schovaná jen kousek od stanice metra Hradčanská se nachází jedna z nejkrásnějších, ne-li nejkrásnější, vilových zástaveb, kde žili nejen bankéři a továrníci, ale i takoví umělci, jako byli Stanislav Sucharda, Karel Vítězslav Mašek, František Tavík Šimon nebo Alfons Mucha...
Praktické informace:
Rezervace nutná! (V případě, že se vycházka koná a není vyprodaná, je možné zakoupit vstupenku online na webu akce až do jejího začátku.) (Běžné vstupné 250,- a snížené 170,-)
Prague Local Friends
Řešíte ve vztahu nedostatek komunikace, pochopení nebo absenci času pro sebe? Zažíváte pocity vyhoření nebo vzájemného odcizení?
Pak s námi společně prožijte workshop zaměřený na posílení, ozdravení a hlubší porozumění ve vztahu skrze tvůrčí proces. Může se jednat o vztah partnerský, rodinný, přátelský, ale i třeba i jen o vztah k sobě samému nebo k někomu, kdo ani nemusí být na workshopu přítomný.
Prostřednictvím kreativních technik a malování, najdete zcela novou a zábavnou formu vzájemné komunikace a spolupráce. Poskytneme vám prostor pro vyjádření emocí, myšlenek a vzájemnou komunikaci, která vám nabídne nové pohledy a cesty.
Pokud potřebujete oživit váš vztah, řešíte obtížnou komunikaci nebo cokoliv z nabídky výše, přijďte a společnými zážitky se opět napojte na společnou vlnu lásky a harmonie.
Kurz plný jarních vůní a chutí, který vás zavede na přírodní louku jen půl hodiny od Václaváku a dá vám zapomenout, že jste ve velkoměstě. Zapojíme všechny smysly a necháme se hýčkat přírodní krásou. Objevíme i polštáře omamně vonící mateřídoušky. Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_louka
Trasa kurzu je vedena polodivokou bažantnicí a lesem na louku obhospodařovanou šetrným způsobem. Za krátkou dobu projdeme několik ekosystémů, které jsou udržovány lidskou rukou, a přitom jsou velmi bohaté na různé druhy rostlin. Místa, která projdeme, jsou nejštědřejšími nalezišti bylin, které se hodí na jarní saláty. S jarními bylinami si dopřejete nová lahodná jídla a také si pročistíte organismus po dlouhé a temné zimě.
Co si z kurzu odnesete:
Jana Vlková se s humorem představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a fakultu sociálních věd tamtéž. Vydala knihy Květinová kuchařka, Kytky k jídlu, Pampelišky k jídlu, Notes Květinové kuchařky. V létě pořádá terénní výpravy, kurzy a semináře, v zimě přednášky.
Užijte si nejlepší plevelovou sezonu se vším všudy. Kytky k jídlu teď nabízejí doslova opulentní hody. Listy rostlin jsou ještě lahodně svěží, ale příroda již září všemi barvami květů. Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_plevel
Poznáte plevele, které zjara vyklíčily ze semen a teď je můžete použít jako tu nejdravější zeleninu, která všude kolem nás raší úplně zadarmo. Zjistíte, proč rostliny s postupujícím létem hořknou a začínají být dřevnaté. Dozvíte se, jak pečovat o vlastní býlí, aby bylo lahodné a svěží a také proč se některé byliny hodí lépe na salát a jiné na polévku.
Co si z kurzu odnesete:
Termín konání: středa 22. května od 17.30 do 19.30 hodin v Zahradě k jídlu v Praze 6
Místo srazu: Suchdolské náměstí poblíž busty Mikoláše Alše. Dostanete se tam autobusem číslo 107 nebo 147 od metra Dejvická, vystoupíte na stanici Suchdolské náměstí. Souřadnice 14.380696,17°E, 50.136089°N.
Kurz trvá dvě hodiny a probíhá za každého počasí. Oblečte se do terénu.
Jana Vlková se s humorem představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a fakultu sociálních věd tamtéž. Vydala knihy Květinová kuchařka, Kytky k jídlu, Pampelišky k jídlu, Notes Květinové kuchařky. V létě pořádá terénní výpravy, kurzy a semináře, v zimě přednášky.